Serena Williams maakt gehakt van Sharapova en is de olympisch kampioene

Serena Williams vanmiddag in actie op Wimbledon tijdens de olympische finale. Foto AP / Elise Amendola

Serena Williams heeft bij het olympisch tennistoernooi in Londen het vrouwenenkelspel gewonnen. De Amerikaanse pakte goud door in de finale eenvoudig af te rekenen met de Russische topspeelster Maria Sharapova: 6-0, 6-1.

Williams heeft al twee olympische titels in het dubbelspel op zak, maar de gouden plak in het enkelspel ontbrak nog op haar palmares.

Brons voor Wit-Russische Azarenka

Victoria Azarenka pakte eerder vanmiddag al brons in het olympisch tennistoernooi. De nummer een van de wereld versloeg Maria Kirilenko uit Rusland in twee sets. De Wit-Russin zegevierde met 6-3, 6-4 en schonk haar land de vijfde medaille van deze Spelen.

Gisteren kreeg Azarenka in de halve finale nog dik klop gekregen van Serena Williams.

    • Pim van den Dool