Olympische Spelen kort

Adelinde Cornelissen staat met haar paard Parzival na de tweede dag op de olympische Grand Prix op de dressuur op de tweede plaats. De Nederlandse amazone behaalde een score van 81.687 procent. Edward Gal kwam met Undercover tot de elfde plek met 75.395 procent. De scores tellen mee voor de landenwedstrijd en het individuele toernooi. Nederland staat nu derde in het landentoernooi, achter Groot-Brittannië en Duitsland.

Roger Federer heeft na bijna viereneenhalf uur durende halve finale tegen Juan Martin Del Potro de finale van het olympisch tennistoernooi op Wimbledon bereikt (3-6, 7-6 en 19-17). Zijn tegenstander is Andy Murray, die Novak Djokovic met 7-5 en 7-5 naar de finale om de bronzen medaille verwees. De vrouwenfinale gaat tussen Serena Williams (VS) en Maria Sjarapova, die respectievelijk Victioria Azarenka en Maria Kirilenko versloegen.

Victoria Pendleton heeft op de Spelen goud gepakt op de keirin. De 31-jarige Britse, regerend olympisch en wereldkampioene sprint, was in de finale te sterk voor de Chinese Shuang Guo en Wai Sze Lee uit Hongkong. De Australische Anna Meares, tweevoudig wereldkampioene op de keirin, kwam niet verder dan de vijfde plaats.

Willy Kanis eindigde in de troostfinale van de keirin als twaalfde en laatste. Ze had via de herkansing de tweede ronde bereikt, maar daarin was ze in haar heat niet verder gekomen dan de vierde plaats. In de troostfinale kwam de 28-jarige Kampense er niet meer aan te pas.