Obama wordt 51: verjaardag onderwerp van grappen rond campagne

Obama donderdag op een campagnebijeenkomst in Virginia. Vandaag, op zijn verjaardag, gaat de president golfen met vrienden. Foto AP / Evan Vucci

Obama is vandaag jarig en wordt 51. Dat is jong voor een Amerikaanse politicus. De Amerikaanse president viert zijn verjaardag op de golfbaan. De rest van het weekend brengt Obama door op zijn buitenverblijf Camp David.

Voor de president betekent zijn verjaardag een korte pauze van het campagne voeren. Obama was gisteravond nog aan het fondsen werven in Florida en gaat dat maandag weer doen in Connecticut. Voor woensdag en donderdag staan campagnebijeenkomsten in Colorado op de agenda.

In een email aan zijn aanhangers maakte Obama een grapje over zijn verjaardag en de campagne:

“My birthday could be the last one I celebrate as president of the United States, but that’s not up to me – it’s up to you.”

‘Florida zou wel leuk verjaardagskadootje zijn’

Enkele toeschouwers zongen de president gisteren alvast toe tijdens zijn bezoek aan Florida. Obama zei dat zijn verlanglijstje “waarschijnlijk iets met kiesmannen te maken zou hebben”. “Florida winnen zou wel een leuk verjaardagscadeautje zijn”, grapte de president.

http://www.youtube.com/watch?v=pCsEw94j_Fo

Kleine tegenvaller: Clint Eastwood is voor Romney

Obama kreeg gisteravond aan de vooravond van zijn verjaardag nog een kleine tegenvaller te verwerken: acteur Clint Eastwood gaf aan dat hij in november op Mitt Romney zal stemmen:

“I think the country needs a boost. Now more than ever do we need Governor Romney. I’m going to be voting for him.”

Op Obama’s eigen Twitter-account wordt zijn verjaardag aangegrepen om kiezersgunst te winnen. Zo plaatste het team van Obama een schattige foto van Obama als baby:

Twitter avatar BarackObama Barack Obama This guy turns 51 today: http://t.co/F4n5sp86

Obama zelf nog feliciteren? Ook dat kan via een linkje op z’n Twitter:

Twitter avatar BarackObama Barack Obama Make sure to sign President Obama’s birthday card today: http://t.co/VtlJeCAj
    • Pim van den Dool