Nieuwsoverzicht

Uitkeringen

Bijstand stopgezet na weigering werk in kas

Den Haag. De gemeente Den Haag heeft de uitkeringen van 32 bijstandsgerechtigden die aan het werk zouden gaan in kassen in het Westland stopgezet. Nog eens negentien uitkeringstrekkers is een korting van dertig procent opgelegd. De werklozen kwamen niet opdagen of weigerden deelname, aldus Den Haag. Aan het project doen meer gemeenten mee. Volgens Den Haag hebben gemeenten 170 maatregelen opgelegd. (Novum)

Corruptie

Villa van zoon Guinese president afgepakt

Rotterdam. Franse autoriteiten hebben een villa in Parijs van de zoon van de Guinese president inbeslaggenomen wegens witwaspraktijken, hebben functionarissen gezegd. De woning is 100 tot 150 miljoen euro waard. Beschuldigingen tegen de 43-jarige Obiang waren geuit door de anticorruptiegroep Transparency International. (BBC)

Voetbal

Eis tegen EK-finalist: 3,5 jaar schorsing

Rotterdam. De aanklager van de Italiaanse voetbalbond heeft vrijdag een schorsing van 3,5 jaar geëist tegen Juventus-speler en EK-finalist Leonardo Bonucci en een jaar tegen zijn ploeggenoot Simone Pepe. Ze worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in een omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. (Novum)

Muziek

Pianist Ursuleasa dood

ROTTERDAM. De Roemeense pianiste Mihaela Ursuleasa is op 33-jarige leeftijd overleden. Ze is vrijdag dood gevonden in haar Weense huis. Volgens een verklaring op haar website is ze een natuurlijke dood gestorven als gevolg van hersenletsel. (NRC)