Nieuwe talkshow bij verkiezingen

Vanaf 3 september wordt vanuit Utrecht in een speciaal daarvoor gebouwd paviljoen drie weken lang de talkshow 1 voor de verkiezingen uitgezonden. Het programma wordt gemaakt door de EO en de VARA en de presentatie zal worden verzorgd door de duo’s Pauw & Witteman en Knevel & Van den Brink.

Het is een opvallende samenwerking tussen de twee belangrijkste Nederlandse talkshows. Een samenwerking van twee redacties met een „gezonde onderlinge rivaliteit”. Knevel & Van den Brink zou oorspronkelijk tot en met 14 september uitzenden. Toen de verkiezingsdatum, 12 september, bekend werd, is besloten de programma’s te laten afwisselen.

Volgens de programmamakers vergemakkelijkt de centrale locatie in Utrecht de komst van politici op campagne. Het paviljoen is ingericht op 150 man publiek. Hoeveel het nieuwe decor gaat kosten, willen betrokkenen niet zeggen.

De slag om de late avond: Economie, pagina’s 22-23