Mooie, nette en originele cupcakes

Fotografe Cindy Heijnen reist door Nederland op zoek naar kleine en grote winnaars en het belang van winnen vandaag de dag.

Tandtechnicus Anke Nederkoorn was een van de drie winnaressen bij de cupcakewedstrijd van Teitloos.nl en MjamTaart.

„De opdracht was het creëren van een ‘lentecupcake’. Ik neem vaker deel aan bakwedstrijden dus weet waar ze op letten: het thema moet herkenbaar zijn, je moet baktechnieken zo uitvoeren dat het er netjes uitziet en het geheel moet origineel zijn. Ik maakte een minicupcake met blauwe decoratie, de lucht, die als een lolly bovenop een groter cakeje stond met witte frosting, een lentelandschap. Ik moest foto’s, een recept en uitleg doorsturen. Ik heb een abonnement gewonnen op Mjam Taart en gadgets in de vorm van cupcakes. Dat abonnement is leuk, het is het enige Nederlandse magazine op taartdecoratiegebied, als gepassioneerd bakster koop ik het elke keer. Met de hebbedingetjes zijn mijn dochters blij. Je doet dit natuurlijk niet voor die prijs. De investeringen in deze hobby zijn groter dan wat je wint. Ik vind het leuk iets moois, net en origineel neer te zetten, als je daar waardering voor krijgt is dat fijn. Net zoals je wilt dat men het aan tafel lekker vindt. Er bestaat in Nederland online een gemeenschap van hobbybaksters: we delen recepten, tips. Via wedstrijden leer je daar andere baksters kennen, op het forum wordt erover gepraat. Ik bakte al taarten voor kennissen. Recentelijk ben ik gevraagd om de High Tea te verzorgen in een restaurant. Ik moest erover nadenken, maar heb ja gezegd.”

    • Anke Nederkoorn