Hoosbuien zorgen in Noord-Holland voor wateroverlast

Friesland wordt de komende uren lokaal geteisterd door flinke hoosbuien. Eerder op de dag was het al raak in Noord-Holland. Onder meer de botenparade van de Gay Pride in Amsterdam kreeg korte tijd te maken met forse neerslag. RTV Noord-Holland meldt dat in Volendam na een wolkbreuk straten blank staan.

Volgens een woordvoerder van weeronline.nl viel zvandaag in Noord-Holland lokaal in ongeveer een halfuur tijd tien tot vijftien centimeter:

“Op sommige plekken viel mogelijk zelfs nog meer. Dat kan de waterafvoer niet overal aan, waardoor straten blank komen te staan.”

De wateroverlast zal niet lang aanhouden, aldus de woordvoerder tegenover persbureau Novum. “Er is slechts sprake van hele smalle buienlijntjes.”

Vanavond lokaal veel regen, morgen hetzelfde weerbeeld

Tot aan ongeveer de avond zal vooral in Friesland lokaal een fikse bui met soms wat onweer voorkomen. Daarna is het de beurt aan Noord-Brabant, Utrecht, Overijssel en Gelderland. In de tweede helft van de avond neemt de buienactiviteit in het binnenland af, maar kan aan de kust her en der nog wel wat regen vallen.

Morgen ziet het weerbeeld er naar verwachting hetzelfde uit als vandaag, met aanvankelijk buien aan de kust, waarna in de loop van de middag in het binnenland de zwaarste buien vallen.

    • Pim van den Dool