Hockeyers bijna bij laatste 4

De Nederlandse hockeyers hebben ook hun derde groepswedstrijd op het olympisch hockeytoernooi gewonnen. Tegen Nieuw-Zeeland werd het 5-1. Na een vroege achterstand kwam de ploeg van coach Paul van Ass niet meer in de problemen. Doelpuntenmakers voor Nederland waren Roderick Weusthof, Mink van der Weerden (beiden vanaf de strafbalstip), Billy Bakker (twee keer) en Robbert Kemperman.

Zuid-Korea verloor vrijdagavond van België, waardoor groepsleiders in poule B Nederland en Duitsland zo goed als zeker doorgaan naar de halve finales. Zondag treffen zij elkaar in een onderling duel. De Duitsers wonnen vrijdag met 5-2 van India. Dinsdag is de laatste groepswedstrijd van Nederland tegen Zuid-Korea. De groepswinnaar in poule B ontloopt waarschijnlijk Australië. De favoriet voor de olympische titel speelde vrijdag gelijk tegen Argentinië .