Heineken wint slag om de ‘tijger’ van Azië

Het Holland Heineken House is een doorslaand succes. Duizenden bezoekers betalen per dag 12,50 euro om olympische helden uit Nederland toe te juichen. Goed voor het imago van Heineken, zeker. Maar beleggers vieren zo hun eigen feestje nu de slag om Heinekens dochter in Singapore beslecht lijkt te zijn. De Amsterdamse bierbrouwer maakte vrijdagmiddag bekend dat Fraser and Neave akkoord is gegaan met een bod op Asian Pacific Breweries. De Nederlandse bierbrouwer betaalt een slordige 3,3 miljard euro voor een belang van 40 procent in de brouwer van het in Indonesië zo populaire Tiger-bier. Om de brouwerij helemaal in handen te krijgen, moet Heineken nog bijna een miljard euro extra ophoesten. Maar beleggers vinden dat geen bezwaar. Met een koerswinst van bijna 4 procent was Heineken een van de grootste stijgers op de Amsterdamse beurs.