Weer

Het eerste weekend van augustus belooft wisselvallig te verlopen. Naast buien is er wat ruimte voor de zon. De temperaturen zijn best aangenaam, rond 21 graden.

Het wisselvallige zomerweer houdt begin volgende week aan dankzij een lagedrukgebied dat via de Britse eilanden naar de zuidelijke Noordzee trekt. Dit brengt ons vochtige en onstabiele lucht waarin makkelijk buien kunnen ontstaan. Tijdens buien kan het dit weekeinde ook onweren. Er zijn echter ook plaatsen waar nauwelijks wat valt. Het zuidoosten van het land lijkt wat dat betreft de beste papieren te hebben. In Limburg wordt het, met wat meer zon dan elders, lokaal zelfs 24 graden. Vlak bij zee wordt het, met een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind, een graad of 20.

Op weg naar bestemmingen in het zuiden van Europa, waar het wel bestendig en warm is, wordt dit weekeinde grote drukte verwacht. Vooral ‘Zwarte Zaterdag’ staat garant voor zeer lange files op de autowegen richting Italië en Spanje. Uiteindelijk aangekomen op de vakantiebestemming kan genoten worden van een warme, zonnige vakantie.

In eigen land blijft het ook begin volgende week niet droog en is het aanhoudend net iets te fris.