Olympisch nieuws

De hockeysters hebben gisteren ook het derde groepsduel gewonnen, van China, het team waartegen Nederland in Peking vier jaar geleden in de finale goud veroverde. Maartje Goderie maakte in de eerste helft het enige doelpunt: 1-0. Nederland speelt in de poule nog tegen Zuid-Korea (morgen) en Groot-Brittannië (maandag).

Schutter Peter Hellenbrand is er vanochtend in Londen niet in geslaagd de olympische finale te halen van het onderdeel luchtgeweer 50 meter liggend. De Limburger, die eerder deze week sterk vijfde werd bij het onderdeel 10 meter staand, kwam in de kwalificaties niet verder dan de 43ste plaats. Alleen de beste acht schieten om de medailles.

Surfer Dorian van Rijsselberghe lijkt een medaille niet meer te kunnen ontgaan. Hij was in zijn vijfde race de snelste van alle deelnemers. In de zesde race werd hij tweede. Daarmee vergroot hij de afstand op zijn concurrenten.

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben gisteren het laatste groepsduel van het beachvolleybaltoernooi gewonnen van het Argentijnse duo Ana Gallay en Virginia Zonta (21-12, 21-16). Daardoor spelen ze morgen in de knock-outfase tegen de Amerikanen Kerri Walsh en Misty May-Treanor.

Ook het mannenbeachvolleybalduo Richard Schuil en Reinder Nummerdor gaat een ronde verder, ondanks verlies gisteren in de laatste poulewedstrijd. Morgen spelen ze tegen de Zwitsers Patrick Heuscher en Jefferson Bellaguarda, die als twaalfde geplaatst zijn.

Na de eerste dag in de 470-klasse zeilen bezetten Sven en Kalle Coster de zesde plaats in het klassement. Het duo kende met een tiende plaats in de eerste race bepaald geen superstart en ook in de tweede race dreigde het aanvankelijk fout te gaan. Ze rondden als vijftiende de eerste boei maar begonnen daarna aan een opmars die ze uiteindelijk op een vijfde plaats bracht.

De Italiaanse floretschermsters hebben gisteren goud gewonnen in de teamwedstrijd. Elisa di Francesca, Arianna Errigo en Valentina Vezzali, individueel al goed voor respectievelijk goud, zilver en brons, versloegen in de finale Rusland met 45-31.