Nieuwe regeringscoalitie Curaçao dient zich aan

De oppositiepartijen die nu de handen ineenslaan zijn de PAR van oud-premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage, de FOL en de PNP. Eugene Cleopa, die tot zondag lid van de partij MAN was, steunt hen. Foto NRC / Vincent Mentzel

Drie oppositiepartijen en het afvallige parlementslid Cleopa hebben bij de gouverneur van Curaçao een bereidheidsverklaring aangeboden om een nieuwe regering te vormen. Dat bevestigt een woordvoerder van een van de deelnemende partijen, FOL, aan persbureau Novum.

Premier Gerrit Schotte diende in de nacht van donderdag op vrijdag het ontslag van zijn kabinet in bij gouverneur Frits Goedgedrag omdat hij geen meerderheid meer had in het parlement. Twee dissidenten bliezen de coalitie op.

Initiatiefnemers hebben meerderheid

De oppositiepartijen die nu de handen ineenslaan zijn de PAR van oud-premier van de Nederlandse Antillen Emily de Jongh-Elhage, de FOL en de PNP. Eugene Cleopa, die tot zondag lid van de partij MAN was, steunt hen. Gezamenlijk hebben zij een meerderheid van elf zetels in het 21 zetels tellende parlement.

Premier Schotte liet eerder al weten dat er op 19 oktober nieuwe verkiezingen komen. Het is onduidelijk hoe de gouverneur aankijkt tegen de bereidheidsverklaring. “We zijn in afwachting van een reactie van de gouverneur”, zegt de FOL-woordvoerder.