Murray verslaat Djokovic en kan op weg naar ultieme gouden plak

Murray slaagde er tot nu toe maar niet in Wimbledon te winnen, maar zondag krijgt hij op het heilige gras de kans om goud te pakken. Foto AFP / Martin Bernetti

Andy Murray had beduidend minder moeite met zijn tegenstander in de halve finale dan Roger Federer eerder vandaag. Waar de Zwitserse nummer één van de wereld een marathonpartij speelde tegen Juan Martin Del Potro, had de absolute publieksfavoriet Murray twee uurtjes nodig voor twee sets.

Djokovic kreeg geen greep op thuisspeler Murray die de Serviër in tweemaal 7-5 afhield van de olympische finale. Zondag speelt de Brit om het goud tegen Federer: een herhaling van de Wimbledon-finale van nog geen maand geleden.

Murray boog toen in een zinderend duel met 6-4, 5-7, 3-6, 4-6 voor de Zwitser:

    • Jules Seegers