Film ‘Chewie’ laat Star Wars door de ogen van een Wookiee zien

Chewbacca krijgt eindelijk een eigen film. Maar het wordt geen prequel, spin-off of vervolg op de beroemde Star Wars-(dubbel)trilogie. Nee, ‘Chewie’ wordt een satirische blik achter-de-schermen door de ogen van acteur Peter Mayhew. Chewie werd in 2011 al aangekondigd maar niemand durfde zich nog te branden aan een film over de Star Wars-reeks van George

Caption: Peter Mayhew's original "Chewbacca" head from the film "Star Wars" on display at Profiles In History in Calabasas, northwest of downtown Los Angeles, on July 19, 2012 in California, ahead of a public auction which begins on July 28. Auction house Profiles in History, the world's largest auctioneer and dealer of original Hollywood memorabila, will handle the sale of the celebrated Drier Collection, which due to its size, scope and significance, will take nearly two years and several auctions for all of the material to be offered. The head of one of the most loveable and loyal characters from the 1977 film is estimated between USD $60,000 - $80,000. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN
Caption: Peter Mayhew's original "Chewbacca" head from the film "Star Wars" on display at Profiles In History in Calabasas, northwest of downtown Los Angeles, on July 19, 2012 in California, ahead of a public auction which begins on July 28. Auction house Profiles in History, the world's largest auctioneer and dealer of original Hollywood memorabila, will handle the sale of the celebrated Drier Collection, which due to its size, scope and significance, will take nearly two years and several auctions for all of the material to be offered. The head of one of the most loveable and loyal characters from the 1977 film is estimated between USD $60,000 - $80,000. AFP PHOTO/Frederic J. BROWN Het masker van Chewbacca, gedragen door Peter Mayhew. Foto AFP / Frederic Brown

Chewbacca krijgt eindelijk een eigen film. Maar het wordt geen prequel, spin-off of vervolg op de beroemde Star Wars-(dubbel)trilogie. Nee, ‘Chewie’ wordt een satirische blik achter-de-schermen door de ogen van acteur Peter Mayhew.

Chewie werd in 2011 al aangekondigd maar niemand durfde zich nog te branden aan een film over de Star Wars-reeks van George Lucas. Nu is regisseur Kyle Newman aangetrokken om het script over de man die ‘s werelds bekendste Wookiee (wiki) verder te ontwikkelen, meldde The Hollywood Reporter woensdag.

De film zal zich focussen op de boomlange verpleger Mayhew die tijdens de opnames van Star Wars: A New Hope (Imdb) - de allereerste film in de reeks - gedwongen wordt tussen zijn twee veelbelovende carrières te kiezen. En dat allemaal met een knipoog.

En juist voor die tongue-in-cheek is regisseur Newman zeer geschikt. Hij verwierf faam door zijn komedie Fanboys uit 2009 (Imdb), waarin Star Wars-fans besluiten in te breken in het huis van George Lucas.

De trailer van Fanboys:

Wanneer de opnames van Chewie beginnen is nog niet bekend.