‘een subtiel eerbetoon aan een dichter die jaarlijks in Deventer aanwezig was’

De Deventer Boekenmarkt/ Foto Evelyn Jacq

Aanstaande zondag 5 augustus vindt voor de 24ste keer de Deventer Boekenmarkt plaats. Met 878 kramen en 6 kilometer markt mag het evenement zich nog steeds de grootste boekenmarkt van Europa noemen. Dit jaar gedenkt de Boekenmarkt de overleden dichter Gerrit Komrij met een opvallend eerbetoon.

Nu.nl laat weten dat er aanstaande zondag met een machine teksten van Komrij in zand op het wegdek zal worden gespoten. Volgens een plaatselijke medewerkster van de VVV, die sprak met nu.nl, ’een subtiel eerbetoon aan de dichter, die elk jaar in Deventer aanwezig was’.

De Deventer Boekenmarkt vindt ieder jaar op de eerste zondag in augustus plaats. De markt trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 130.000 bezoekers. In 1989 werd er begonnen met 100 kramen. Inmiddels bieden de bijna 900 kramen een gevarieerd aanbod aan genres, van literatuur, strips, poëzie en kinderboeken tot kunstboeken.

    • Roderick Nieuwenhuis