Brief over belediging

Ik scheld geen vrouwen zomaar uit voor hoer

Op 1 augustus figureerde ik in het hoofdredactioneel commentaar. Wat daar wordt gesteld, is niet geheel juist. Ik ben in hoger beroep niet zomaar vrijgesproken van belediging. Justitie vond ook zelf dat ik niet moest worden veroordeeld.

Wat mij vooral bevreemdde, was de context. Ik zie met de beste wil van de wereld de link niet tussen mijn voorval – een uitspraak over een politicus, gedaan in de politieke arena, op basis van zijn uitspraken en gedragingen – en het uitschelden en bedreigen van vrouwen op straat, zoals getoond in de Belgische tv-documentaire Femme de la rue. Ik vind het bepaald onprettig om op deze manier met die kwestie in verband te worden gebracht, alsof deze één op één vergelijkbaar is met mijn zaak.

Er is nogal een verschil tussen een politicus op basis van zijn gedrag en uitingen inhoudelijk categoriseren en zonder provocatie wildvreemden op straat uitschelden, puur omdat hun kleding je niet aanstaat.

Hilversum

    • Haitske van de Linde