Boogschutter Rick van der Ven grijpt naast medaille en wordt vierde

Boogschutter Rick van der Ven heeft in de halve finale met 6-5 verloren van de Japanner Takaharu Furukawa. De wedstrijd werd beslist door een shoot off. Daarmee is een plek in de finale van de Olympische Spelen van de baan. Brons is nu het hoogst haalbare.

Caption: Netherland's Rick van der Ven shoots during the men's individual archery competition at the 2012 Summer Olympics, Friday, Aug. 3, 2012, in London. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) Boogschutter Rick van der Ven schoot zichzelf naar een verdiende plaats in de halve finales. Foto AP / Marcio Jose Sanchez

Boogschutter Rick van der Ven heeft in de halve finale met 6-5 verloren van de Chinees Dai Xiaoxiang. De wedstrijd werd beslist door een shoot-off. Daarmee grijpt de Nederlander naast een bronzen medaille.

Eerder vandaag plaatste Van der Ven zich overtuigend voor de halve finales door te winnen van de Taiwanees Cheng-Wei Kuo met 6-0. Maar in de halve finale tegen de Japanner Takaharu Furukawa werd ook de shoot-off hem fataal: 5-6.

De 21-jarige werktuigbouwkundige is verrassend goed in vorm, vanochtend nog versloeg hij de Zuid-Koreaanse Im Dong-hyun met 7-1.

Bekijk hieronder de halve finale terug:

    • Marije Willems