Ander sportnieuws

Internazionale deels in handen van Chinezen

Rotterdam. Een groep Chinese investeerders neemt een miljoenenbelang in de Italiaanse voetbalclub Internazionale en een Chinees bouwbedrijf gaat voor Inter een nieuw stadion bouwen. Het is de eerste grote Chinese investering in een Europese topclub. Namen en bedragen heeft Inter bij het akkoord gisteren niet bekend gemaakt. De club is nu voor 97 procent in handen van de familie Moratti. Sky Sport, dat een interview had met oliebaron Massimo Moratti, berichtte dat het om een belang van zeker twintig procent gaat, met een geschatte waarde van 200 miljoen euro.

China Railway Construction bevestigde dat een dochteronderneming het nieuwe stadion zal bouwen, maar zei dat het niet bij het consortium van investeerders zit. Inter huurt nu stadion San Siro van de gemeente, samen met stadgenoot en aartsrivaal AC Milan. Het nieuwe stadion moet in 2017 gereed zijn. Het akkoord zal Inter zichtbaarder maken in Azië, zei Moratti. „Het is ook een goede zakelijke deal voor Italië – een investering door China [...] die, in moeilijke tijden, vertrouwen laat zien in het land en in de munt.” (NRC)

Anzi van Guus Hiddink verslaat Vitesse met 2-0

Rotterdam. Voetbalclub Vitesse heeft gisteravond in de derde voorronde van de Europa League met 2-0 verloren bij het Russische Anzhi Makhachkala, de club van de Nederlandse trainer Guus Hiddink. In de eerste helft deed Vitesse zeker niet onder voor de Russische miljoenenformatie. De ploeg uit Arnhem verzuimde het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Wel slaagde Vitesse erin wereldspits Samuel Eto’o aan banden te leggen. Na rust werd Anzhi, waar de net gestopte Braziliaan Roberto Carlos als assistent plaats had genomen naast Hiddink, steeds gevaarlijker en Vitesse moest achteruit. Oleg Shatov maakte na ruim een uur spelen 1-0 met een mooie uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Even later bracht oud-Feyenoorder Fedor Smolov de eindstand op 2-0. Vitesse moet volgende week in Arnhem boven zichzelf uitstijgen om Anzi uit te schakelen. (Novum)

Van Basten en H’veen verslaan Boekarest: 4-0

Heerenveen. Marco van Basten heeft als trainer van Heerenveen zijn eerste officiële wedstrijd gewonnen. Thuis versloeg de Friese club het Roemeense Rapid Boekarest met 4-0 in de derde voorronde van de Europa League. Djuricic (twee keer), De Roon en Fazli scoorden. Eerder had Van Basten nog geklaagd over het missen van kansen tijdens de oefenwedstrijden van Heerenveen. De return is volgende week in Boekarest. (Novum)

FC Twente wint met 2-0 van Boleslav (Tsjechië)

Enschede. FC Twente heeft gisteren een thuiszege behaald in de derde voorronde van de Europa League. Mlada Boleslav uit Tsjechië werd met 2-0 verslagen. Leroy Fer maakte na rust met een kopbal de openingstreffer. Nacer Chadli verdubbelde vervolgens de voorsprong. De return is volgende week in Tsjechië. Twente was beter dan de Tsjechen, maar kon het verschil niet in de score uitdrukken. (Novum)