AEX sluit week af op hoogste stand sinds maart

De beurs in Madrid sloot vandaag zes procent hoger. Foto Reuters / Juan Medina

De Europese beurzen zijn vandaag flink hoger gesloten. De AEX eindigde week met de hoogste slotstand sinds afgelopen maart. De index sloot met een winst van 2,57 procent op 330,34 punten. Bierbrouwer Heineken, dat vandaag te horen kreeg dat het bod op de Aziatische brouwerij Asian Pacific Breweries (APB) is goedgekeurd, pakte 3,4 procent.

Elders in Europa waren de winsten nog forser. De beurs in Parijs sloot met een winst van 4,38 procent, de beurs in Milan noteerde een plus van 6,34 procent en in Frankfurt werd een slotstand genoteerd die 3,9 procent hoger was. De Spaanse beurs sloot 6 procent hoger.

Goed nieuws was er onder andere uit de Verenigde Staten. Uit de cijfers van het ministerie van Arbeid bleek dat er afgelopen maand 163 duizend nieuwe banen zijn bijgekomen, veel meer dan werd verwacht. Het werkloosheidspercentage liep echter ook op, van 8,2 naar 8,3 procent.

Gisteren reageerden beleggers nog teleurgesteld over het uitblijven van nieuwe maatregelen van de Europese Centrale Bank om de crisis te bestrijden. ECB-president Mario Draghi bezigde gisteren in een speech spierballentaal, maar kwam niet met concrete maatregelen.

    • Lex Boon