Weer

De laatste zomermaand is gisteren warm van start gegaan, met middagtemperaturen van 24 graden op de Wadden tot lokaal 30 graden in het zuidoosten van het land. De komende dagen moeten we het met minder doen en er vallen iedere dag wel enkele regen- of onweersbuien.

Vanochtend trokken de laatste buien naar het oosten weg, waarna de zon op veel plaatsen weer doorbrak. Met 20 graden aan zee tot lokaal 23 graden langs de oostgrens was het minder warm maar nog best aangenaam.

Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog. Komende nacht vallen in de kustregio’s wel weer wat buien. Het koelt af naar een graad of 14.

Morgen schijnt de zon geregeld maar ontstaan landinwaarts ook steeds meer stapelwolken en vallen er, verspreid over het land, buien met lokaal ook onweer. Met een veelal matige zuidwestenwind wordt het opnieuw 20 tot 23 graden.

Ook in het weekeinde blijft het niet droog. Aan de oostflank van een depressie boven de Britse eilanden trekken wolkenvelden met buien over ons land. De zon breek ook geregeld door en met 19 tot 22 graden is het iets te fris.

En ook begin volgende week wordt geen warmer zomerweer verwacht.