Uitgelicht

Film

Bad Boys (Michel Bay, 1995, VS). Producenten van Top Gun en de Beverly Hills Cop-serie lieten een debuterende clip- en reclamespecialist een actiefilm regisseren over een undercoverduo van de narcoticabrigade van Miami, dat moet afrekenen met een Europese schurk. Lawaaiig vakwerk zonder een greintje persoonlijkheid, ofschoon met Martin Lawrence, Will Smith en Téa Leoni. RTL7, 20.30-23.00u.

Charlie’s Angels: Full Throttle (McG, 2003, VS). Alles wat drie jaar eerder voor de filmversie van de in de jaren zeventig populaire tv-serie Charlie’s Angels gold, gaat nu weer op voor de tweede bioscoopfilm over die drie wel heel speciale privédetectives. Maar dan wel zoals de titel zegt: met de voet op het gaspedaal. Ook dit keer geen goede film in traditionele zin, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de energie en de onvoorwaardelijke vrolijkheid. Met Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Demi Moore, John Cleese, Bruce Willis. Veronica, 20.30-23.35u.

Must Love Dogs (Gary David Goldberg, 2005, VS). Romantische komedie voldoet keurig aan de wetten van het genre. Zal de net gescheiden kleuterleidster Diane Lane kiezen voor sexy vader Dermot Mulroney of voor de jongensachtige charme van John Cusack? Met Christopher Plummer als Lane’s vader annex rokkenjagende weduwnaar. Net5, 20.30-22.30u.

Noir océan (Marion Hänsel, 2009, B/D/F). Claustrofobisch drama over drie jonge jongens die, onwetend van de gevaren voor henzelf en voor onze planeet, anno 1972 op een schip van de Franse marine dienen dat bij Mururoa onderdeel uitmaakt van atoomproeven. Gebaseerd op twee novelles van Hubert Mingarelli. Met o.a. Nicolas Robin (Massina), Adrien Jolivet (Moriaty), Romain David (Da Maggio), Alexandre de Seze (Glass).TV5, 21.00-22.30u.

Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994, VS). Tweede speelfilm van Tarantino kreeg in Cannes een Gouden Palm en werd wereldwijd uitgeroepen tot moderne filmklassieker. Een ongebruikelijk drieluik dat in achteloos geweld grossiert en een postmodern spel speelt met genreclichés. Waar de film over gaat, durft niemand met zekerheid te zeggen. Tot de lijst van geopperde thema’s behoren geweld, loyaliteit, taal en tijd. Met John Travolta, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel. Veronica, 22.45-00.45u.

Informatief

Moonshiners: A price to pay. Serie over illegale drankstokerijen in de Appalachen, waar al eeuwen stiekem ‘moonshine’ wordt gestookt. Vanavond neemt Tim een risico door de productie te verdubbelen. Zijn zakenpartner Tickle is echter constant dronken. Discovery, 21.00-22.00u.

Spraakmakende zaken: Asielzoekerskinderen. De leefsituatie in asielzoekerscentra is op langere termijn voor opgroeiende kinderen ongunstig. Paul Rosenmöller onderzoekt of aan die situatie iets verbeterd kan worden.Ned.2, 21.15-22.00u.

Strijders voor de liefde. Documentaire van Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema, waarin ze in binnen- en buitenland op zoek gaan naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun homofiele liefde openlijk en veilig te mogen uiten. Een grote inspirator voor documentairemaker Sipke Jan Bousema is Harvey Milk, in de jaren ’70 een van de eerste openlijk homoseksuele politici in de Verenigde Staten. Wie zijn de Harvey Milks van deze tijd? Bousema zoekt in deze film naar het belang van de Gay Pride (3 tot 5 augustus) in Nederland en zet dat af tegen de situatie in andere landen. Van hoever zijn Nederlandse LGBT's (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgenders) al gekomen en hoe groot is het contrast met al die LGBT’s in landen waar een dergelijk feest ondenkbaar is?Ned.3. 21.35-22.30u.

Amish: A secret life. Intiem portret van Miriam en David, leden van de Old Order Amish (het deel van de Amish dat het gebruik van alle na omstreeks 1850 uitgevonden technieken afwijst). Omdat fotografie volgens deze strenge regels niet is toegestaan nemen de twee door hun medewerking aan deze documentaire een groot risico. Gedurende het verloop van de film komen we er achter wat er voor hen op het spel staat en waarom zij door het toelaten van de filmcamera in hun levens alles riskeren. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Cully Jazz Festival. Registratie van het concert door de Koreaanse zangeres Youn Sun Nah en haar kwartet, afgelopen april in Zwitserland. TV5, 23.55-00.45u.

Radio

OBA Live. Anika Landmeter praat met Natalie Righton, journalist en correspondent voor de Volkskrant in Afghanistan en in 2011 een van de winnaars van de Tegel, de jaarprijzen voor journalistiek, voor haar onderzoek naar de Nederlandse politietrainingsmissie in Afghanistan. Radio 5, 19.02-20.00u.