Uit voor kinderen

De schommelclub

Of je nou jong of oud bent, bijna iedereen vindt het fijn om hoog in de lucht te zwieren op een schommel. Sinds 2 augustus is de Schommelclub in de Mediamatic Fabriek weer open. Daar zijn niet alleen heel veel schommels, maar bijvoorbeeld ook een trampoline, een evenwichtsbalk en een trapeze.

De Schommelclub is dagelijks geopend van 14 tot 19 uur. Mediamatic Fabriek, Amsterdam. www.mediamatic.net

Stamppot in Slottuintheater

Stamppot is niet echt een zomerse maaltijd, dus gelukkig hoef je deze stamppot van Theater van Santen niet op te eten. In het Slottuintheater van Slot Zeist spelen zij een stamppot van bekende sprookjes. Even lijkt het of je de sprookjeswereld van Sneeuwwitje binnenstapt, maar dat duurt niet lang. Want als ze wegvlucht voor de boze Stiefmoeder komt ze de Grote Boze Wolf tegen in het bos.

8 augustus, 14.30 uur. Slottuintheater, Slot Zeist. www.slottuintheater.nl

Festival in het Kröller-Müller

Het Kröller-Müller Museum presenteert 11 augustus het festival de Zwoele Zomer Kindermiddag. Met grappig theater, bijzondere muziek en spannende performances. Stap bijvoorbeeld in de bus van kunstenaar Judith Nab, waar de echte wereld langzaam verandert in een fantasiewereld.

11 augustus, van 11 t/m 16 uur. Kröller-Müller Museum. www.kmm.nl