Tegenvaller Verwijlen

Degenschermer Bas Verwijlen verloor in de achtste finales.

Londen. Schermer Bas Verwijlen is gisteren in de achtste finales van zijn olympische wedstrijd in de discipline degen uitgeschakeld. De Duitser Jörg Fiedler won met 15-8. Verwijlen, vier jaar geleden kwartfinalist op de Olympische Spelen in Peking en de nummer één van de wereldranglijst, versloeg in zijn eerste partij nog de Braziliaan Athes Schwantes (15-9). De Nederlander verzwikte zijn enkel, maar kon na een blessurebehandeling probleemloos verder. Verwijlen, bijgestaan door zijn vader en bondscoach Roel Verwijlen, was in de ExCeL Arena echter niet opgewassen tegen Fiedler. De Duitser was bij de Zomerspelen van Athene (2004) al winnaar van olympisch brons. Hoofdschuddend verliet de Nederlander het podium. NRC