Olympisch nieuws

Zeilster Marit Bouwmeester heeft gisteren de zesde race in de Laser-klasse gewonnen. De Friezin staat nu derde, op zeven en vijf punten van de Ierse Annalise Murphy en de Belgische Evi van Acker. Morgen zijn de zevende en de achtste race.

Badmintonster Yao Jie is in de achtste finale uitgeschakeld. De Indiase Nehwal was te sterk voor de 35-jarige Nederlandse: 21-14 en 21-16.

De vier-zonder-stuurman hebben vanochtend de olympische finale gehaald. Het jonge viertal, met Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Ruben Knab en Mechiel Versluis, plaatste zich als derde voor de eindstrijd. Australië won de race, met vlak daarachter Groot-Brittannië. De finale wordt morgen geroeid.

De lichte dubbeltwee hebben zich vanochtend niet geplaatst voor de A-finale. Het duo Maaike Head en Rianne Sigmond werd in de serie vijfde en daarmee een-na-laatste van alle boten.

De roeiers van de mannendubbeltwee hebben zich gisteren niet weten te plaatsten voor de finale. Meindert Klem en Nanne Sluis eindigden als laatste in hun race in de halve finale.

Het Nederlandse matchraceteam moet nog flink aan de bak om zich te plaatsen voor de kwartfinales. De zeilploeg van stuurvrouw Renée Groeneveld en bemanning Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning won gisteren van het laag geklasseerde Portugal, maar moest het vervolgens afleggen tegen het nog ongeslagen Australië. Het trio stond na gisteren op een negende plaats, waar een achtste positie nodig is om door te gaan.