Moderne kunst: Obama als Maria, Kim Jong-Il als Christus568

Laten we de Pietà van Michelangelo eens in een nieuw jasje steken, moet beeldhouwer Choi Jin-Ah gedacht hebben. Met Obama als de Heilige Maagd Maria en wijlen Kim Jong-Il als aan het kruis gestorven Christus.

Het kunstwerk, dat te zien is op de studentententoonstellingen Asian Students and Young Artists Art Festival (ASYAAF)in Seoul, is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

President Obama in de rol van Maria houdt een gestorven Kim Jong-Il op zijn knie. Foto Reuters President Obama in de rol van Maria houdt een gestorven Kim Jong-Il op zijn knie. Foto Reuters

In de befaamde scène zien we president Obama zijn vorig jaar overleden ‘rivaal’, fijne collega’s waren het immers niet, op zijn schoot houden…gelegen op een Amerikaanse vlag. En aan de voeten van de Noord-Koreaanse leider…een frietje van McDonald’s, fungerend als symbool van de Amerikaanse cultuur, en naar alle waarschijnlijk zijn laatste maal.

    • Dirk Wijnand de Jong