Kromowidjojo kritisch over haar tijd - prinselijk paar en land in extase

De huldiging van Kromowidjojo. Foto Reuters / David Gray

Kromowidjojo was zelf opvallend kritisch over haar tijd, al had ze net op de 100 meter vrije slag olympisch goud gewonnen. Toch begreep ze zelf uiteindelijk gelukkig ook: goud is goud. De koninklijke familie, haar coach en heel Nederland dachten er precies zo over. Gelukkig hebben we de beelden daarvan.

De ontlading na afloop was extra groot, omdat ‘Kromo’ het bijzonder spannend had gemaakt. Ze ging als torenhoge favoriet van start, maar lag bij het keerpunt vierde. Haar concurrentie zat aan weerszijden van het bad want Herasimenia in baan 1 was toen de snelste, voor Jeanette Ottesen in baan 2 en Jessica Hardy in baan 8.

Gelukkig was Kromowidjojo op de tweede baan ruimschoots de snelste. Van de snel gestarten bleef alleen Herasimenia nog een klein beetje in de buurt.

Ook het prinselijk paar is in extase:

De huldiging van ‘Kromo’:

De reactie van Kromowidjojo na afloop van haar race:

En omdat hij zo mooi was, nog maar eens de winnende race:

    • Niels Posthumus