Kijktips

Film

Pulp Fiction

(Quentin Tarantino, 1994, VS). Tweede speelfilm van Tarantino kreeg in Cannes een Gouden Palm en werd wereldwijd uitgeroepen tot moderne filmklassieker. Een ongebruikelijk drieluik dat in achteloos geweld grossiert en een postmodern spel speelt met genreclichés. Waar de film over gaat, durft niemand met zekerheid te zeggen. Met John Travolta, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel. Veronica, 23.35-01.35u.

Informatief

Amish: A secret life.

Intiem portret van Miriam en David, leden van de Old Order Amish (het deel van de Amish dat het gebruik van alle na omstreeks 1850 uitgevonden technieken afwijst). Omdat fotografie volgens deze strenge regels niet is toegestaan, nemen de twee door hun medewerking aan deze documentaire een groot risico. Gedurende het verloop van deze film komen we er achter wat er voor hen op het spel staat en waarom zij door het toelaten van de filmcamera in hun levens alles riskeren. BBC 2, 22.00-23.00u.