Hockeydames winnen met 1-0 van China

Maartje Goderie of Netherlands celebrates with Kim Lammers (L) and Carlien Heuvel Den Van Dirkse (back) after scoring a goal against China during their London 2012 Olympic Games women's field hockey preliminary match at the Riverbank Arena in London on August 2, 2012. AFP PHOTO/ INDRANIL MUKHERJEE
Maartje Goderie of Netherlands celebrates with Kim Lammers (L) and Carlien Heuvel Den Van Dirkse (back) after scoring a goal against China during their London 2012 Olympic Games women's field hockey preliminary match at the Riverbank Arena in London on August 2, 2012. AFP PHOTO/ INDRANIL MUKHERJEE maartje Goderie viert haar doelpunt met medespelers Kim Lammers en Carlien Dirkse van den Heuvel. Foto AFP / Indranil Mukherjee

De Nederlandse hockeydames hebben vanmiddag de derde groepswedstrijd op rij gewonnen. Met 1-0 waren zij ditmaal China te sterk af.

De Nederlandse dames kwamen in de 10e minuut al op voorsprong, dankzij een schot van Maartje Goderie. Na de rust voerden de Chinese dames de druk op, maar de Nederlanders wisten de weerstand dankzij een goede verdediging het hoofd te bieden.

Ondanks een flink aantal kansen, waaronder enkele strafcorners, wist Nederland de voorsprong niet te vergroten. Vier jaar geleden kwamen Nederland en China in Peking ook tegen elkaar uit. Toen veroverden de hockeydames goud.

In de eerste twee groepswedstrijden won Nederland met 3-0 van België en van Japan met 3-2 . De regerend Olympisch kampioen komt aankomende zaterdag uit tegen Zuid-Korea en maandag tegen Groot-Brittannië.

    • Dirk Wijnand de Jong