‘Badr Hari bekent mishandeling miljonair op dancefeest’

Badr Hari is behalve bij de mishandeling van de man op Sensation mogelijk betrokken bij nog twee andere soortgelijke zaken. Foto NOS.nl

Badr Hari heeft bekend miljonair Koen Everink te hebben geslagen. De vechtsporter beweerde eerder bij hoog en bij laag niet betrokken te zijn geweest bij de zware mishandeling tijdens dancefeest Sensation, maar is daar deels op terug gekomen. Dat meldt De Telegraaf vanochtend op basis van politieverhoren.

De vorige week aangehouden 27-jarige kickbokser zegt het slachtoffer maar een keer te hebben geslagen. Everink zou zijn verdere verwondingen te danken hebben aan andere belagers. Een van hen, een 30-jarige Eindhovenaar, werd vorige week maandag aangehouden op Eindhoven Airport.

Bij mishandeling in een skybox in de Amsterdam Arena raakte Everink ernstig gewond aan zijn benen en zijn gezicht. Hij heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, maar zijn advocaat liet eerder weten te twijfelen of hij ooit nog normaal zou kunnen lopen. Everink wees zelf Badr Hari al aan als dader.

Hari is mogelijk ook betrokken geweest bij twee andere mishandelingszaken in Amsterdam. De 27-jarige vechtsporter zou in december een kopstoot hebben uitgedeeld aan de broer van een ex. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in café Cooldown bij het Leidseplein. Ook de eigenaar van Club Air in Amsterdam aangifte zou aangifte hebben gedaan. Hij zegt vorig jaar in zijn eigen club bij het Rembrandtplein door de voormalig K1-wereldkampioen in elkaar te zijn geslagen.

Volgens De Telegraaf is onduidelijk of Badr Hari ook in de zaak van Club Air een verklaring heeft afgelegd. De politie zou naast de verklaring van het slachtoffer in deze zaak over aanvullend bewijs beschikken.