Appartementencomplex Hoogvliet ontruimd na vondst asbest

Een appartementencomplex in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet is gisteravond ontruimd na de vondst van asbest. De 42 antikraakwoningen zijn ontruimd. De bewoners konden de nacht doorbrengen in een sporthal. Ongeveer dertig mensen maakten gebruik van die mogelijkheid, meldt Novum.

Aanvankelijk meldde de politie dat de asbest was gevonden in een verpleegtehuis, maar het tehuis staat naast het asbestpand. Wel is er een overloop die de twee gebouwen verbindt. Deze verbinding is afgesloten en er wordt ook gekeken naar de aanwezigheid van asbest in het verzorgingstehuis.

De asbest werd gevonden in een van de woningen aan de Alverstraat. Een extern onderzoeksbureau kijkt of er in de andere woningen ook asbest zit. Daar wordt de middag duidelijkheid over verwacht. Tot die tijd kunnen de bewoners niet terug naar huis.

Het is na onder meer ontdekkingen in Utrecht vorige maand en Westerhaar gisteren alweer het zoveelste asbestincident binnen korte tijd.

    • Jules Seegers