Alweer naald gevonden in vliegtuigbroodje

Tijdens een vlucht naar Toronto, Canada heeft een passagier weer een naald in zijn broodje gevonden. Twee weken geleden was er ook al een naaldenincident.

Rotterdam. Na het ‘naaldenincident’ van twee weken geleden is opnieuw een naald gevonden in een boordje aan boord van een vliegtuig. Een passagier die met luchtvaartmaatschappij Air Canada van Victoria naar Toronto vloog, trof de naald maandag in een maaltijd aan.

Na de vondst is de politie gewaarschuwd en is contact opgenomen met de cateraar van de vliegmaatschappij. Het is niet bekend welke cateraar het broodje had bereid. Een woordvoerder van Air Canada meldde dat de veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt.

Twee weken geleden werden ook al naalden aangetroffen in vliegtuigmaaltijden. In totaal bleken in zes kalkoensandwiches op vier vluchten van Delta Air Lines van Schiphol naar de Verenigde Staten naalden te zitten. Vier daarvan werden door passagiers aangetroffen. Een van de passagiers raakte licht gewond. De broodjes bleken bereid te zijn bij de Amsterdamse vestiging van cateraar Gate Gourmet. Het bedrijf heeft vastgesteld dat het om gewone textielnaalden gaat.

De Nederlandse politie onderzoekt het incident. Gisteren zijn de naaldbroodjes aangekomen in Nederland voor forensisch onderzoek. Een woordvoerder van de marechaussee laat weten vooralsnog geen aanwijzingen te hebben die wijzen op een verband. Novum