Agenda muziek

Benjamin HERMAN (1968) Nederlands jazzmusicus. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 7 maart 2009 ©Vincent Mentzel 2009

Benjamin Herman Trio

„Saxofonist Benjamin Herman speelt als een heer, zonder zweet, maar met eindeloos veel krullen en buigingen”, schreven we onlangs in deze krant. Zijn laatste cd Deal werd dan ook gerecenseerd met vijf ballen. Vrijdag 2 augustus speelt Herman samen met Ernst Glerum (contrabas) en Joost Patocka (drums) in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens de Robeco Zomerconcerten. Het trio geeft een jazzconcert, met invloeden van jive en rockabilly.

2 augustus,19.30 uur. Het Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl

Kamermuziek in Delft

Van 3 t/m 12 augustus staat de historische binnenstad van Delft 10 dagen in het teken van kamermuziek tijdens het Delft Chamber Music Festival. Zo zijn er concerten in museum het Prinsenhof, in museum Lambert van Meerten en op verschillende verrassingslocaties. Het thema van deze editie van het festival is ‘op reis’. Artistiek leider van het festival Liza Ferschtman, die zelf ook een concert geeft. En cabaretier Micha Wertheim treedt op als verteller.

3 t/m 12 augustus. Op diverse locaties in de binnenstad van Delft. www.delftmusicfestival.nl

Schollenpop Festival

Gratis popfestival op het Zuiderstrand van Scheveningen. Met onder andere Tim Akkerman, de voormalig voorman van de rockband Di-Rect die tegenwoordig intieme liedjes speelt. Ook rockband Kensington en zangeres Anneke van Giersbergen treden op.

4 augustus, vanaf 12 uur. Zuiderstrand, Scheveningen. www.schollenpop.nl

Nationaal Jeugd Orkest

Het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) verzamelt elke zomer de beste jonge Nederlandse musici voor een Summer Academy. Het resultaat is 5 augustus te horen in het Concertgebouw.

5 augustus, 20.15 uur. het Concertgebouw, Amsterdam. www.concertgebouw.nl

Jazz in Epe

Op het Kerkplein van Epe zijn er zaterdag jazzoptredens van Perfect Sway en saxofonist Hans Dulfer.

4 augustus, vanaf 15 uur. Kerkplein, Epe. www.jazz-epe.nl