Agenda film

A scene from Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ action thriller “THE DARK KNIGHT RISES,” a Warner Bros. Pictures release. TM & © DC Comics.
A scene from Warner Bros. Pictures’ and Legendary Pictures’ action thriller “THE DARK KNIGHT RISES,” a Warner Bros. Pictures release. TM & © DC Comics. Courtesy of Warner Bros. Picture

Cloclo

Een schildering van de nietsontziende ambitie van de Franse zanger Claude François. Hij draait vrouwen er doorheen alsof het kuikens zijn, ten einde als tieneridool beschikbaar te blijven voor de bakvissen die hem op straat mogen aanraken en kussen. Ook laat hij twee zoontjes uit verschillende relaties jarenlang eender kleden en coifferen, opdat het publiek zal denken dat hij maar één kind heeft – beter voor zijn imago.

The Dark Knight Rises

Deze derde film van de Batmantrilogie gaat over de gemaskerde bruut Bane: een woeste spierbundel, die ook een begaafd volksmenner blijkt te zijn die de gave van het woord heeft. Regisseur Christopher Nolan begrijpt als geen ander dat mythologie van de superheld zich niet alleen leent voor wensdromen (van jongens die later groot en sterk willen worden), maar ook voor diepe angsten. Nolan gaat daarbij zover als hij kan gaan in het genre van de superheldenfilm. Hij breekt de wetten van de blockbuster niet, maar rekt ze wel tot het uiterste op.

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

Abraham Lincoln: Vampire Hunter postuleert dat de zestiende Amerikaanse president Abraham Lincoln zich overdag enthousiast verdiept in het recht, maar ’s nachts een gedreven vampierdoder is. Op jonge leeftijd ziet hij zijn moeder sterven nadat zij te pakken is genomen door een vampier. De ontroostbare Lincoln zweert wraak en sluit vriendschap met een ervaren vampierjager die hem de fijne kneepjes van het vak leert. Het idee van Lincoln als fanatieke vampierjager wordt in de film vermengd met overgeleverde historische feiten en vervolgens opgetuigd tot metafoor. Met de Amerikaanse Burgeroorlog als een oorlog tegen slavenhoudende vampiers. Het is Lincolns missie Amerika van deze creaturen te bevrijden.