Agenda diversen

Nederland, Utrecht, 31-1-2008 Centraal Station. Gedichtendag. Dichteres Neeltje Maria Min l Foto Maarten Hartman
Nederland, Utrecht, 31-1-2008 Centraal Station. Gedichtendag. Dichteres Neeltje Maria Min l Foto Maarten Hartman

Piet Paaltjens

De wandeling In de voetsporen van Piet Paaltjens voert langs gebouwen en plekken in de historische binnenstad van Schiedam die een rol van betekenis hebben gespeeld in het leven van dichter Piet Paaltjens alias François HaverSchmidt. Zo heeft hij in Pand Paulus jarenlang gepreekt als dominee tot hij zelfmoord pleegde in de pastorie aan de Lange Haven.

5 augustus, 11.30 uur. De wandeling begint en eindigt bij Pand Paulus, Schiedam. www.stichtingkunstwerkt.nl

World cinema Amsterdam

World Cinema Amsterdam vertoont de beste films uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika. In 12 dagen worden 48 films vertoond, die meestal hun Nederlandse of Europese première beleven. Naast vertoningen in Rialto en De Balie worden films in de openlucht vertoond op het Marie Heinekenplein en in het Vondelpark Openluchttheater.

8 t/m 19 augustus. Op diverse locaties in Amsterdam www.worldcinemaamsterdam.nl

Poëziefestival Elswout

Bekende Nederlandstalige dichters als Joost Zwagerman en Neeltje Maria Min treden zondag 12 augustus op tijdens het Poëziefestival op landgoed Elswout in Overveen. Hun optredens worden afgewisseld met liedjes van de Haarlemse singer-songwriter Steef de Jong. Voorafgaand aan de optredens kunnen bezoekers mee met dichters Ellen Deckwitz of Peter Holvoet Hanssen langs bijzondere bomen, waar zij toepasselijke gedichten voordragen.

12 augustus, 14.30. Landgoed Elswout, Overveen. www.kleinerevolutieproducties.nl