Weer verlies voor beachduo Keizer en Van Iersel

Marleen van Iersel tijdens het verwerken van opnieuw een verloren punt tegen de Amerikaansen. Foto Reuters / Lucy Nicholson

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben dinsdagavond ook hun tweede groepsduel op de Olympische Spelen verloren. De regerend Europees kampioenen gingen in drie sets onderuit tegen het Amerikaanse duo Jennifer Kessy en April Ross met 15-21, 21-12, 8-15.

Het Oranjekoppel had in de eerste set weinig in te brengen, maar kwam in het tweede sterk terug. In het derde bedrijf kwamen Keizer en Van Iersel op een 5-1 achterstand, knokten zich terug tot 7-7, maar zagen de Amerikanen toen zeven punten op rij maken. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Na de nederlaag in het openingsduel tegen de Spaanse vrouwen Elsa Baquerizo en Liliana Fernandez, moet er donderdag gewonnen worden van het Argentijnse koppel Maria Zonta en Ana Gallay om zicht te houden op een plaats bij de laatste zestien.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben in hun eerste zege geboekt in het olympische beachvolleybaltoernooi. De Nederlandse vrouwen klopten het Australische duo Bawden en Palmer knap met 21-19, 21-15.