Asbest aangetroffen in verpleegtehuis Rotterdam

In een verpleegtehuis in Rotterdam is bij werkzaamheden asbest aangetroffen. De bewoners hoeven het pand vooralsnog niet te verlaten, aangezien het asbest in een gedeelte is gevonden dat niet wordt bewoond, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Het zorgcentrum Meeuwenhof aan de Alverstraat in Hoogvliet telt tien verdiepingen en er wonen 144 ouderen. Het deel waarin het asbest is gevonden, is afgesloten. Onderzocht wordt nog of het asbest zich verder in het pand heeft verspreid, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval, vertelt de zegsman aan persdienst Novum.

Het is al het zoveelste asbestincident, na onder meer ontdekkingen in Utrecht vorige maand en Westerhaar vandaag.


Grotere kaart weergeven

    • Marije Willems