Verantwoord strandlezen

Voor strandlezen is niet veel nodig, denkt u. Handdoek, zwembroek of badpak en boek en u bent al een heel eind. Maar als u echt indruk wil maken: zorg er dan voor dat boekcover en zwembroek overeenkomen.

Hulp krijgt u van de in San Francisco woonachtige Kate Imbach. Zij begon enkele weken geleden, na te zijn teruggekomen van vakantie, de site matchbook.nu. Op die site koppelt ze boekencover aan bikini’s en zwembroeken.

Ze kwam op het idee toen ze tijdens haar vakantie aan het zwembad zat.

‘Het viel me op dat het boek dat een vrouw die aan de rand van het zwembad aan het lezen was perfect overeenkwam met haar badpak. Toen ik thuiskwam ben ik naar heel veel boekcovers en bikini’s gaan kijken. Na een tijdje begin ik interessante connecties te leggen.

Dus wilt u verantwoord zomerlezen. Kijk voor tips op Imbachs site.

 

    • Roderick Nieuwenhuis