Uiterlijk en innerlijk moeten samenkomen

Wie: Daniel Hooper (26), eigenaar Korrekt Unikorn, online radiostation voor elektronische muziek

Wat: Bergschoenen van Amongst Friends

Waar: Welcome to the Future Festival, Twiske, Amsterdam

„Mijn moeder wilde samen gaan winkelen in Apeldoorn, daar ben ik opgegroeid. In Apeldoorn kan je natuurlijk helemaal niks kopen, dacht ik. Tot ik langs een winkeltje liep en deze schoenen zag. Ik had ze eerder al gezien op het blog van Nalden, ze zijn van Amongst Friends. Ze wegen niks, zijn gemaakt van superlicht materiaal. Normaal kosten ze 300 euro, maar ik heb maar 100 euro betaald. Ze waren in de aanbieding. En ook nog in mijn maat! Dat is best lastig af en toe, ik heb maat 46. Ja, dat mag je erin zetten. Grote voeten, grote... denken de mensen dan.

„Natuurlijk vind ik het leuk om mee te doen. Als je niet van aandacht houdt, trek je dit niet aan. De broek lag bovenin de kast van mijn vriendin. Er zat een gat in het kruis, dat heeft zij voor me gemaakt.

„Een sterke stijl gaat niet over de juiste kleding. Ik ken genoeg meisjes die hier rondlopen en die zien er superleuk uit. Dat hoeft echt niet veel te kosten. Neem dit shirt. Raad eens wat ik ervoor heb betaald? Vijf euro! Ik deed de marketing voor een feest en ging flyers neerleggen in de Jack en Jones. Het meisje achter de toonbank had dit shirt aan. Die verkoopt helemaal niet, zei ze. Er waren nog twee dozen, opgeborgen in het magazijn. Eigenlijk kosten ze 30 euro per stuk. ‘Ik heb jullie net twee vrijkaartjes geven!’, zei ik. Toen kreeg ik er twee voor een tientje.

„Hiervoor heb ik vier jaar voor goede doelen gewerkt. Eerst dacht ik dat ik daarvoor veel te onzeker was. Maar na een tijdje merkte ik dat meisjes die ik aansprak, me best ‘aardig’ vonden. Uiteindelijk moeten innerlijk en uiterlijk met elkaar kloppen. Mensen die zich heel cool kleden, maar juist terughoudend zijn, proberen hun onzekerheid te vullen met hun kleding, denk ik.”

    • Rolinde Hoorntje