Schermer Verwijlen uitgeschakeld

Schermer Bas Verwijlen is vanmiddag in de achtste finales van zijn olympische wedstrijd in de discipline degen uitgeschakeld. De Duitser Jörg Fiedler won met 15-8.

Verwijlen, vier jaar geleden kwartfinalist op de Spelen in Peking en de nummer één van de wereldranglijst, versloeg in zijn eerste partij nog de Braziliaan Athes Schwantes (15-9). De Nederlander verzwikte zijn enkel, maar kon na een blessurebehandeling probleemloos verder.

Verwijlen, bijgestaan door zijn vader en bondscoach Roel Verwijlen, was in de ExCeL Arena vandaag niet opgewassen tegen Fiedler. De Duitser was bij de Zomerspelen van Athene (2004) al winnaar van olympisch brons. Hoofdschuddend verliet de Nederlander vandaag het podium.

Verwijlen was in aanloop naar de Spelen in Londen veelvuldig te zien op televisie en in kranten, wat leidde tot verhoogde belangstelling voor de schermsport in Nederland. Materiaalfreak Verwijlen, die al zijn tegenstanders nauwkeurig analyseert en als een van de weinigen zijn eigen wapen prepareert, kon zijn olympische droom deze week niet waarmaken.