Schermer Verwijlen naar laatste zestien - judoka Bosch wint eerste partij

Verwijlen vier jaar geleden in actie bij de Spelen in Peking, waar hij de kwartfinale haalde. Foto NRC / Bas Czerwinski

De Nederlandsche schermer Bas Verwijlen heeft vanochtend zijn eerste partij in Londen gewonnen en zich daardoor bij de laatste zestien gevoegd. Judoka Edith Bosch plaatste zich voor de kwartfinales door in haar eerste partij de Britse Conay naar huis te sturen.

Verwijlen, vier jaar geleden kwartfinalist in Peking en de nummer één van de wereldranglijst, was in zijn eerste partij met 15-9 te sterk voor de Braziliaan Athes Schwantes. De Nederlander verstapte zich tijdens de wedstrijd, maar kon na een behandeling van drie minuten probleemloos verder. Verwijlen komt in Londen uit in de categorie degen.

Edith Bosch bereikt kwartfinales na winst op Britse

Judoka Edith Bosch won vanmiddag haar eerste partij in de categorie tot 70 kilogram. Ze bereikte de kwartfinales door de Britse Sally Conay met een half punt (wasari) te verslaan.

Kromowidjojo en Heemskerk naar halve finales 100 vrij

Zwemsters Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben zich vanochtend geplaatst voor de halve finales op de 100 meter vrij. Kromowidjojo plaatste zich met 53.66, de vijfde tijd. Heemskerk tikte na 54.43 aan, goed genoeg voor de vijftiende stek. De Chinese Yi Tang was met 53.28 de snelste in de series.

De beste zestien plaatsen zich voor de halve finales. De halve finales worden vanavond gezwommen. Morgenavond wordt om de medailles gestreden.

Zwemmer Nick Driebergen kwalificeerde zich vanochtend voor de halve finales op de 200 meter rugslag. Zijn tijd van 1.57,29 wass de zevende tijd van het veld.

    • Pim van den Dool