RE: dringende dingen

Waarde lezer, dit is een automatisch gegenereerde column. Ik was sowieso niet van plan om uw e-mail te lezen. Ben op vakantie in Griekenland. Even helemaal weg. Grexit. Lekker aan de ouzo, Griekenland redden. Lekker puh. Moet u ook eens doen, vakantie. Is veel beter dan dringende mails sturen. Ik geef u vijf vuistregels: 1. Alles wat dringend heet, is dat nooit (zoals uitroeptekens nooit belangrijk zijn). 2. Dringende dingen verdwijnen vanzelf, mits je ze negeert. 3. Aan het eind van uw leven heeft u enorm spijt van alles, maar niet dat u dringende dingen negeerde. 4. Niets is dringend. 5. Tenzij een mens naar het toilet moet. Voor overige dringende zaken kunt u het beste contact opnemen met een psychiater. Zijn er zat van. Want de mensen willen niet zelf nadenken. Daarom zijn er ook zoveel columnisten. Zelfs Willem Holleeder wordt nu columnist. Ik vind hem nu al de beste. Eindelijk een man met ballen. Niet wéér zo’n bebrilde hipster met kwinkslagen. Als Willem Holleeder schrijft dat hij bankiers wel kan schíeten, dan luisteren ze tenminste. Holleeder is overigens een klootzak met een rotkop, maar dat schrijf ik niet op. Heb ik de ballen niet voor. Straks fileert ie-me. In z’n column. Ik schrijf sowieso nooit op wat ik echt vind. Mart Smeets vind ik grandioos, een held die in zijn up van Buenas Noches Mi Amor het Gute Nacht, Freunde maakte van de vaderlandse tv. Maar dat schrijf ik niet op. Kijk wel uit. Is niet cool. En niet dringend, bovendien. Niets is dringend. Zeker in de zomer niet. Hier is een geheim over de media in de zomer: dan werkt er niemand. Al het nieuws is al vooraf geproduceerd. Net als Lingo. Net als deze column. We weten nu al dat er deze zomer ergens een gevaarlijke slang ontsnapt. Zelfs als de Apocalyps zich voltrekt, zelfs als Mandela overlijdt – of Thatcher, of Sharon, of Castro, maar ik denk Mandela, want dat is al opgenomen – zelfs dan zal die slang ontsnappen. Want ook dat item staat al klaar. Is dus dringender. Net als het item met de expert die vertelt dat het een broodje aap was. Uw hele wereldbeeld is al opgenomen. Ook Londen Late Night met Mart Smeets: dat is zelfs al vier jaar geleden opgenomen. Maar nu moet ik gaan. Griekenland redden, de ouzo roept. Gute nacht, Freunde.

    • Arjen van Veelen