Protest in de Big Apple: laat zombies weer toe in New York

Het was de kranten en de persbureau’s nog niet opgevallen, maar New York lijdt aan een chronisch tekort aan zombies. In mei schrapte de DISH Network Corporation (wiki) de zender AMC uit haar aanbod, die de populaire zombieserie The Walking Dead uitzendt.

Foto screenshot YouTube

Het was de kranten en de persbureau’s nog niet opgevallen, maar New York lijdt aan een chronisch tekort aan zombies. In mei schrapte de DISH Network Corporation (wiki) de zender AMC uit haar aanbod, die de populaire zombieserie The Walking Dead uitzendt.

En dat vindt AMC jammer. Daarom bedachten zij een ludieke actie om de New Yorkers op te roepen om actie te ondernemen.

De reden dat AMC niet meer in het pakket van DISH wordt aangeboden is uiteraard een financiële. Volgens de satellietaanbieder vroeg de zender exorbitante bedragen voor herhalingen van The Walking Dead (Imdb) die het weigerde te betalen. Hierop klaagde AMC DISH aan voor contractbreuk.

AMC maakte het nog bonter door de première van het vijfde seizoen van de hitserie Breaking Bad (Imdb, trailer) op 15 juli gratis aan te bieden aan gedupeerde DISH-bezitters.

Of de actie ‘Put Zombies Back On TV‘ zoden aan de dijk zet of alleen maar meer kwaad bloed zet is onduidelijk. Maar vermoedelijk kunnen New Yorkers fluiten naar het nieuwe seizoen van The Walking Dead op 14 oktober zolang de rechtszaken lopen.