Olympisch nieuws

Badmintonster Yao Jie heeft de achtste finales bereikt. De Nederlandse won gisteravond haar tweede groepsduel tegen de IJslandse Ragna Ingolfsdottir. Voor een plaats in de kwartfinales speelt ze vanavond tegen Saina Nehwal uit India.

Li Jiao verloor gisteren in de kwartfinale van het olympisch tafeltennistoernooi. De 39-jarige Arnhemse kon tegen Li Xiaoxia uit China, de nummer 2 van de plaatsingslijst, niet voor een stunt zorgen: 0-4 (5-11 9-11 9-11 7-11). Landgenote Li Jie werd in de vierde ronde al uitgeschakeld door een nederlaag tegen de Japanse Ai Fukuhara: 4-3.

Na de eerste dag van de RS:X-klasse gaat surfer Dorian van Rijsselberghe soeverein aan de leiding. De zeiler won gisteren de twee eerste races met grote overmacht. Begin deze middag zou hij zijn derde en vierde race zeilen.

Judoka Kim Jae-bum heeft gisteren goud gewonnen in de klasse tot 81 kilogram. De Zuid-Koreaan versloeg in de finale Ole Bischof uit Duitsland.