Nog twee doden door ebolavirus

Officials from the World Health Organization wear protective clothing on July 28, 2012 as they prepare to enter Kagadi Hospital in Kibale District, about 200 kilometres from Kampala, where an outbreak of Ebola virus started. The World Health Organization has said there is no need to panic and that everything has been done to contain the situation. In a statement yesterday,Ugandan President Museveni urged the public to desist from physical contact, such as shaking hands, in order to prevent a further spread of the disease. AFP PHOTO/ ISAAC KASAMANI AFP

Nog twee mensen, onder wie één kind, zijn gisteren in het westen van Oeganda overleden aan de gevolgen van het dodelijke ebolavirus. Elf anderen zijn in quarantaine geplaatst. Tot nu toe zijn er zestien mensen overleden sinds de uitbraak van het virus. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigde zaterdag dat er een ebola-uitbraak was in Oeganda. Ebola begint met griepachtige verschijnselen, gevolgd door diarree en braken. Daarna ontstaan bloedingen uit neus, mond en ogen. In 90 procent van de gevallen is de afloop dodelijk. Er is geen vaccin tegen het virus. Reuters