Kijktips

Film

New in Town (Jonas Elmer, 2009, VS/Can).

Romantische komedie met Renée Zellweger als snobby grotestadsbitch die voor haar werk tijdelijk verhuist van haar designerappartement in Miami naar een stadje in Minnesota. Daar moet ze een fabriek reorganiseren en stuit daarbij op lokale vakbondspummel Harry Connick Jr. RTL5, 20.30-22.30u.

Ong-Bak (Prachya Pinkaew, 2003, Thailand).

Knokfilm waarin Tony Jaa het uit zijn geboortedorp gestolen hoofd van een religieus beeld moet zien te heroveren op de dieven. Daarbij wordt er uiteraard spectaculair op los gemept. Na afloop het door de hoofdrolspeler zelf geregisseerde (en veel minder leuke) eerste vervolg op deze film. RTL7, 20.30-22.25u.

Informatief

Deutschland, deine Künstler: Till Brönner.

Portret van de jazztrompettist die bekendstaat om zijn technische perfectie en onderkoelde spel en daarom met Chet Baker vergeleken wordt. De inmiddels veertigjarige Brönner trad op met popsterren als Annie Lennox, Aimee Mann en Sergio Mendes, maar produceerde ook platen voor Hildegard Knef, Thomas Quasthoff en de meidengroep No Angels. Voor deze film werd hij maandenlang gevolgd bij diverse activiteiten. ARD, 22.45-23.30u.

Amusement

Vexed.

Komische politieserie over rechercheursduo (Toby Stephens en Miranda Raison) dat elkaar haat. Met muziek van Eels, DB Boulevard, The Ones, The Black Keys en The Chemical Brothers. BBC 2, 22.00-23.00u.

Radio

Zomeravondconcert: La Bohème.

Rechtstreekse uitzending vanaf de Salzburger Festspiele. Met sopraan Anna Netrebko als Mimi en Piotr Beczala als Rodolfo. Wiener Philharmoniker, Konzertvereinigung Wiener Staatsopernchor en Salzburger Festspiele und Theater Kinderchor staan onder leiding van dirigent Daniele Gatti. Radio 4, 19.00-23.00u.