Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Sport

Judoka Edith Bosch wint bronzen plak

De Nederlandse judoka Edith Bosch heeft olympisch brons gewonnen. De Nederlandse won van de Zuid-Koreaanse Ye-Sul Hwang op hentai. Bosch werd door de scheidsrechters unaniem tot winnares gekozen: drie witte vlaggen. Daarmee zorgt de Rotterdamse voor de eerste medaille voor de Nederlandse judoploeg op de Spelen in Londen. Kort voor eindtijd werd Bosch op achterstand

Edith Bosch viert dat ze een bronzen plak heeft gewonnen. Foto AFP / Franck Fife
Edith Bosch viert dat ze een bronzen plak heeft gewonnen. Foto AFP / Franck Fife Een blije Edith Bosch viert dat ze een bronzen plak heeft gewonnen. Foto AFP / Franck Fife

De Nederlandse judoka Edith Bosch heeft olympisch brons gewonnen. De Nederlandse won van de Zuid-Koreaanse Ye-Sul Hwang op hentai.

Bosch werd door de scheidsrechters unaniem tot winnares gekozen: drie witte vlaggen. Daarmee zorgt de Rotterdamse voor de eerste medaille voor de Nederlandse judoploeg op de Spelen in Londen.

Kort voor eindtijd werd Bosch op achterstand gezet door een yuko van de Zuid-Koreaanse. Maar met nog twaalf seconden op de klok, sloeg ze terug:
Bosch:

“Ik zag dat het nog twaalf seconden waren, en toen dacht ik shit, ik moet er nu vol voor gaan. Ik dacht toen ook: nou ben je van mij.”

Eerder vandaag won Bosch haar eerste partij in de herkansingen in de klasse tot 70 kilogram.

De Nederlandse werd eerder op de dag uitgeschakeld voor goud of zilver door een verrassende nederlaag tegen de Duitse Kerstin Thiele. In de herkansing kreeg Haruka Tachimoto uit Japan twee straffen wegens passiviteit, waardoor Bosch won met een yuko.