film kort

De eerste internationale coproductie van de Noord-Koreaanse speelfilmindustrie is in kannen en kruiken. Comrade Kim goes flying gaat in september in Pyongyang in première en speelt in de circuswereld. De buitenlandse coproducent is de Belgische Anja Daelemans.

Er komt een derde deel in de serie The Hobbit, naar het boek van J.R.R. Tolkien. De producenten, waaronder MGM, hebben dat deze week besloten. De eerste twee films in de reeks, met Martin Freeman in de hoofdrol, moeten overigens nog in de bioscoop komen – de eerste in december 2012.

Acteur Jeroen Krabbé speelt de rol van gouverneur in de film Tula, the revolt, over een slavenopstand op Curaçao in 1795. De film zou volgend jaar in première moeten gaan, ter gelegenheid van de 150-ste verjaardag van de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden.