Feyenoord verliest in Kiev, maar houdt zicht op CL

Feyenoord verliest van Dinamo Kiev, maar houdt hoop op volgende voorronde van de Champions League.

Rotterdam. Feyenoord heeft na de zware uitwedstrijd tegen de miljoenenploeg van Dinamo Kiev gisteravond nog zicht op de play-offs, de laatste voorronde voor de groepsfase van de lucratieve Champions League. De club uit Rotterdam verloor met 2-1 in het Olympisch Stadion in Kiev, maar het ‘uitdoelpunt’ stemde tot tevredenheid bij spelers en staf.

De jonge ploeg van trainer Ronald Koeman, die na het behalen van de tweede plaats in de eredivisie vier belangrijke spelers is kwijtgeraakt, heeft in de Rotterdamse Kuip volgende week dinsdag aan een 1-0 zege of een overwinning met twee doelpunten verschil genoeg om een voorronde verder te komen. Maar de laatste twintig minuten van de heenwedstrijd in Oekraïne gisteravond moet Koeman zorgen hebben gebaard. Feyenoord werd toen weggespeeld en ontkwam aan een grotere nederlaag.

Na een weinig enerverende eerste helft opende aanvaller Ruben Schaken kort na rust de score op aangeven van Feyenoord-debutant Lex Immers. De van ADO Den Haag afkomstige middenvelder was zes minuten later de schlemiel toen doelman Erwin Mulder de bal tegen zijn rug bokste: eigen doelpunt. Kiev-spits Ideye Brown maakte halverwege de tweede helft de 2-1 en kreeg daarna nog een aantal grote kansen om Feyenoord verder op achterstand te zetten, maar Mulder en eenmaal de lat stonden in de weg.

Feyenoord blijft zo hoop houden op de miljoenen die er bij deelname aan de groepsfase van de Champions League klaarliggen. NRC