Weer

Augustus begint morgen met een onvervalste zomerdag. Een typische Hollandse zomerdag, want hij eindigt met een regen- of onweersbui.

Minder warme condities bereiken ons alweer morgenavond, met op de overgang een door een depressie gestimuleerde smalle buienzone. De zomerse luchtsoort waarin we morgen nog vertoeven, trekt vanavond al van boven België binnen samen met een aantal opklaringen. Vannacht bereiken deze uiteindelijk ook de noordelijke provincies. Voordat het opklaart, valt regionaal nog een bui.

Morgen bij het ochtendgloren is het tussen 12 en 16 graden. De zon komt fraai op en blijft dan flink schijnen, soms door wat sluierwolken heen. In de middag wordt het zomers warm met maxima tussen 25 en 28 graden. Met een naar matig aantrekkende zuidoostenwind worden die hoge temperaturen ook de stranden opgevoerd en zeewind heeft geen kans.

Aan het eind van de middag arriveert in Zeeland een regen- of onweersbui. In het noordoosten volgt deze omslag naar verwachting pas ’s nachts. Donderdag tot en met zondag is het vervolgens iets minder warm maar veelal aangenaam zomerweer: 20 tot 24 graden, regelmatig zon en slechts heel af en toe een bui.