Uitgelicht

None

Film

Blades of Glory (Josh Gordon en Will Speck, 2007, VS). Will Ferrell met Jon Heder als twee voor deelname aan de Olympische Winterspelen gediskwalificeerde ijsdansers die via een achterdeur alsnog deelname afdwingen: ze schrijven zich in voor het paardansen. De reden voor hun diskwalificatie? De twee elkaar hatende rivalen vlogen elkaar eens aan op een erepodium. Melige bitch fight voor twee komieken. Veronica, 20.30-22.15u.

Reno 911: Miami (Robert Ben Garant, 2007, VS). Laffe homofobie en puberale seksgrappen in het slechtste wat de Amerikaanse film vermag te produceren. Reno 911: Miami, gebaseerd op een tv-serie, was vijf jaar geleden met afstand de allerplatste, allerbanaalste en, wat het ergste is, allervervelendste film van het jaar. Met Danny DeVito. RTL7, 20.30-22.00u.

Scary Movie 3 (David Zucker, 2003, VS). Humor die net op het randje is, biedt de leukste momenten, zoals de priester die al te gretig op het zoontje van Cindy Campbell (Anna Faris) wil passen en de soortgelijke grap over Michael Jackson, die wordt betrapt en daarna uit het raam gehangen. Verder is de film vooral een parodie op horrorfilms als Signs, The Matrix Reloaded en The Texas Chainsaw Massacre. Zuckers films, zoals ook de Naked Gun-serie, hebben een hoge grapdichtheid en werken op meerdere niveaus: met verbale, visuele en veel fysieke humor en soms aardige grapjes op de achtergrond. Zoals die waarin vaste Zucker-acteur Leslie Nielsen als leider van de Verenigde Staten zegt oud-president Ford als rolmodel te hebben. Waarna we in het decor een foto zien van Harrison Ford – die in Air Force One de president speelde. RTL7, 22.00-23.35u.

Süperseks (Torsten Wacker, 2003, D). Romantische komedie. Elviz Tütüncü heeft 50.000 euro geleend van oom Cengiz om een Turkse club in Hamburg te openen, maar kan het geld niet terugbetalen. Ten einde raad begint hij in de broodfabriek van zijn diepgelovige broer Tarik een Turkse telefoonsekslijn. Complicerende factor is zijn verliefdheid op je aantrekkelijke Anna die, tot jaloezie van Elviz, elke dag urenlang de kalief aan de lijn heeft. Maar die blijkt niet te zijn voor wie hij zich uitgeeft.ZDF, 23.00-00.30u.

Informatief

Konrad Adenauer. Docudrama over de eerste kanselier van de Bondsrepubliek Duitsland. Het verhaal concentreert zich op augustus 1961, als de Russen beginnen met het afsluiten van hun sector van Berlijn, maar er wordt ook ingegaan op Adenauers leven tijdens het nazibewind, zijn jaren als burgemeester van Keulen en zijn na-oorlogse ontwikkeling tot Europees staatsman van formaat. Arte, 20.15-21.45u.

De slimste mens. Quiz die elke doordeweekse avond wordt uitgezonden en waarin presentator Philip Freriks op zoek gaat naar de slimste mens van Nederland. Elke aflevering proberen drie BN’ers de titel ‘de slimste mens’ in de wacht te slepen. De deelnemers worden getest op kennis en algemene ontwikkeling, maar ook op hun associatieve vermogens. Actrice Anne-Marie Jung doet het erg goed. Ned.2, 20.30-21.15u.

Close up. Michael Elmgreen en Ingar Dragset zijn twee kunstenaars in het Kopenhagen van de jaren negentig. Als ze elkaar ontmoeten, worden ze verliefd en wonen ze al snel samen. Ze beginnen dan ook met zijn tweeën kunst te maken. Deze kunst wordt eerst weinig gewaardeerd, maar krijgt later toch succes als ze gezamenlijk een installatie voor de Biënnale van Venetië mogen ontwerpen. Vanavond de aflevering Elmgreen & Dragset – How are you. Ned.2, 23.45-0.40ur

Shock doc: Seks met een teddybeer. Sommige mensen kunnen opgewonden raken van alledaagse zaken. In deze aflevering staan mensen centraal die graag seks hebben met een teddybeer. Het gaat niet om echte beren, maar om andere mensen die gekleed zijn in een teddybeerpak, koala-outfit of een schapenvachtje. De VS tellen circa 20.000 seksmascottes, die samenkomen op zogeheten ‘confurences’. RTL 5, 22.30-23.20u.

Drama

Accident de parcours. Televisiedrama uit 2011 van Patrick Volson. Op een ochtend in alle vroegte rijdt journalist Emmanuel ( Patrick Dell’Isola) in een dorpje een kind aan, met dodelijk gevolg. Er zijn geen getuigen; hij maakt zich uit de voeten. Van de krant krijgt hij opdracht de affaire te verslaan. Achtervolgd door schuldgevoelens en angst doet hij in zijn stukken verslag van de jacht op de schuldige. Ook met Caroline Proust (Alice), Isabelle Gélinas (Catherine), Pascal Elso (Bornaire), Thibaut de Montalembert (Lambert), Quentin Baillot (Verkamp). TV5, 21.05-22.30u.

Amusement

De villa. Realityshow waarin acht vrijgezellen, vier mannen en vier vrouwen, een villa aan de Spaanse kust bezoeken. Al hun bewegingen worden gevolgd via een camerasysteem. De computer heeft berekend welke deelnemers de beste ‘liefdesmatch’ zijn. RTL 5, 20.30-21-30u.